DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan de Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Werkgevers openen de deuren voor nieuwe vaktalenten

16-06-2017

Werkgevers openen de deuren voor nieuwe vaktalenten

Statushouders pakken hun toekomst in de technische installatiebranche

De technische installatiebranche groeit en is permanent op zoek naar nieuwe vakmensen. Dat is een uitdaging omdat de eerste signalen van krapte op de arbeidsmarkt in de techniek doorklinken. In de regio Rijnland is mede daarom vanuit het Sectorplan voor de Technische Installatiebranche een veelbelovend traject ontwikkeld waarin statushouders in korte tijd worden opgeleid tot elektrotechnische en werktuigkundige leerling- of hulpmonteurs in de technische installatiebranche. Landelijk worden via het Sectorplan inmiddels ruim 50 statushouders bemiddeld naar werk. En dat is pas het begin.

Tijdens een bezoek op 16 juni aan InstallatieWerk Zuid Holland, een van de opleidingslocaties, benadrukte voorzitter Doekle Terpstra van installateurskoepel UNETO-VNI dat de krapte op de arbeidsmarkt razendsnel toeneemt. ‘De sector zit in de lift. Mede dankzij de energietransitie verwachten we de komende jaren 20.000 vacatures. Daarom is dit initiatief zo belangrijk. Een baan in de techniek betekent een baangarantie in de nieuwe, groene economie!’

Doekle Terpstra complimenteerde tijdens het bezoek Ed de Leest, betrokken wethouder van Alphen aan den Rijn en trekker op dit terrein: “Als branche werken we graag samen met gemeenten om mensen een toekomst te geven. Samenwerkingen als deze geven de regionale arbeidsmarkt een forse impuls. En dat is nodig. Niet alleen in Zuid-Holland, maar in alle regio’s.”

Ook de directeur van OTIB, Bea Berndsen, was aanwezig bij het werkbezoek. Zij ging in gesprek met de nieuwe vakmensen in spé en was onder de indruk van hun passie en betrokkenheid om een toekomst te vinden in de branche. Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf (OTIB) heeft voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden het Steunpunt Arbeidsmarkt Mobiliteit (SAM) in 2016 gelanceerd. Het Steunpunt is een belangrijk instrument om de arbeidsmarkt te verstevigen, vanzelfsprekend vanuit een intersectorale blik. De regionale arbeidsmarktcoaches zijn hierbij essentieel omdat zij weten waar de arbeidsvraag en het arbeidsaanbod van de technische installatiebranche zich bevindt. Werkgevers en werknemers kunnen kosteloos een beroep doen op de arbeidsmarktcoach om op weg te worden geholpen naar de beste match!

Toekomst in zicht

Jacqie van Stigt (landelijk vakbondsbestuuder van FNV-metaal) kon helaas niet aanwezig zijn, maar is blij met het initiatief. Van Stigt: “Ik ben blij dat we deze mensen een toekomst kunnen bieden  en hun ontwikkeling als vakman of vrouw kunnen realiseren.  Hun arbeidsmarktpositie wordt hiermee versterkt. Er is weer een toekomst in zicht.” 

Deel deze pagina