DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest

Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Vaktalent Julian van Lohuizen naar WorldSkills in Abu Dhabi

26-09-2017

Vaktalent Julian van Lohuizen naar WorldSkills in Abu Dhabi

Julian van Lohuizen naar WorldSkills 2017

Samen met 27 andere Nederlandse mbo-talenten reist Julian van Lohuizen (werkzaam bij Elders Totaalinstallateur in Raalte) in oktober af naar Abu Dhabi voor WorldSkills 2017. De 20-jarige Nederlands kampioen sanitaire en verwarmingstechniek is helemaal klaar voor de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen.
 

“Als je de kans krijgt om aan WorldSkills mee te doen, dan moet je gaan voor het allerhoogste,” zo vindt Julian. Om dit te kunnen halen, stelde hij samen met Opleidingsbedrijf InstallatieWerk, Elders Totaalinstallateur en Deltion College een strak trainingsschema op voor WorldSkills. “Ik heb maanden geoefend. Niet alleen met technische vaardigheden, maar ook met het Engels – want de opdrachten en onderlinge communicatie zijn in Abu Dhabi ook in het Engels.” 

Mooiste ervaring in je leven

Hoewel Julian aanvankelijk twijfelde aan zijn deelnamekansen aan WorldSkills, stond hij tot zijn verrassing na Skills Heroes als Nederlands kampioen met een ticket naar Abu Dhabi in zijn hand. Vanaf dat moment is hij extra gefocust om succes te behalen. “Het wordt een mega-evenement met al die deelnemers, vakken en toeschouwers. Ik heb de nodige verhalen gehoord van kandidaten die eerder hebben meegedaan. Allemaal noemen ze het de mooiste ervaring van hun leven. Ik vind het daarom echt een eer om aan WorldSkills mee te kunnen doen. Wie maakt dat nou mee?”

WorldSkills

De wereldkampioenschappen beroepen, WorldSkills, wordt om het jaar gehouden. De editie van 2017 vindt van 14 tot en met 19 oktober plaats in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Zo’n 1.300 deelnemers uit 70 landen verschijnen aan de start van dit grootste beroepenevenement ter wereld. Zij gaan de strijd met elkaar aan in 51 beroepen, van bloemschikken tot schilderen, van mobiele robotica tot lassen. De organisatie verwacht meer dan 100.000 bezoekers. Kijk voor meer informatie op www.teamnederland.com en www.worldskillsabudhabi2017.com.

Julian volgen?

Benieuwd naar Julians persoonlijke voorbereiding op WorldSkills? Bekijk dan de video van Julians ‘road to Abu Dhabi’ of volg zijn avontuur op Facebook!

 

Deel deze pagina