DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan de Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Technische opleidingsfondsen leveren maatwerk voor sector

07-06-2017

Technische opleidingsfondsen leveren maatwerk voor sector

UNETO-VNI, FNV Metaal en OTIB: 'De technische installatiebranche luistert naar wat er nodig is'

‘Als het aan de Oeso ligt, hebben de sectorale opleidingsfondsen hun langste tijd gehad’, schrijft het FD van 20 april. De aanbevelingen van de Oeso zijn echter genuanceerder: de sociale partners moeten de sectorale opleidingsfondsen hervormen, zodat ze beter kunnen inspelen op wat er nodig is. Dat gebeurt al volop.

Al langer roepen verschillende gremia op na te denken over het herpositioneren van de sectorale opleidingsorganisaties. De voortdurende inzet van de technische installatiebranche op innovatie op het gebied van scholing en ontwikkeling is daarom een goede zet. Stilstaan is geen optie, maar het weggooien van een effectieve infrastructuur voor werkgevers en werknemers ook niet!

Dicht op de praktijk

Terwijl vakmanschap sneller verandert dan ooit, leveren de sectorale technische opleidingsorganisaties bij uitstek het maatwerk dat nodig is om vakmensen te scholen. Deze organisaties vormen de brug tussen het beroepsonderwijs en de bedrijven. Ze denken hierbij intersectoraal. Door met andere sectoren samen te werken en projecten op te pakken, weten de technische sectoren vakmensen te behouden en te versterken. De opleidingsinfrastructuur van de technische opleidingsorganisaties is springlevend en zit dicht op de praktijk. Ze biedt de kwaliteit waar bedrijven en vakmensen op zitten te wachten. Laten we dat zo houden.

De technische installatiebranche luistert naar wat er nodig is. We staan open om alle vakmensen binnen en buiten de branche op te leiden ­­ en/of bij te scholen. Dat geldt óók voor ­zzp’ers. We denken na over wat er overmorgen nodig is. Daar kan niemand bezwaar tegen hebben.

Dit opinieartikel is op 7 juni 2017 verschenen in het FD namens: 

Doekle Terpstra, voorzitter UNETO-VNI
Jacqie van Stigt, landelijk vakbondsbestuurder FNV Metaal
Bea Berndsen, directeur van het OTIB

Deel deze pagina