DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest

Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

OTIB op de Installatie Vakbeurs 2017

Vakmensen en vaktalent inspireren voor het vakmanschap van morgen

28-07-2017

OTIB op de Installatie Vakbeurs 2017

Op 12, 13 en 14 september 2017

Op 12, 13 en 14 september 2017 vindt in Hardenberg de 18e editie van de Installatie Vakbeurs plaats. Met het LoopbaanCentrum, de College Tour en een Kennisbijeenkomst is OTIB ook dit jaar  weer nadrukkelijk op de vakbeurs aanwezig. OTIB-regiomanager André Bouwmeester heeft er dan ook zin in: “De vakbeurs biedt de branche geweldige mogelijkheden om zowel bestaand als nieuw talent te inspireren voor het vakmanschap van morgen.” 

Evenals de honderden op de beurs vertegenwoordigde bedrijven en instellingen grijpt ook OTIB graag de kans aan om de uitdagingen van de technische installatiebranche zo goed mogelijk in de schijnwerpers te zetten. De uitdagingen van en de loopbaanmogelijkheden in de branche richten zich hierbij zowel op de professionals in alle brancheonderdelen  - van klimaat tot sanitair en van verwarming tot koudetechniek -  als op de beursbezoekende vaktalenten.
 

LoopbaanCentrum

Voor het vinden van de juiste baan of de geschikte medewerker, passende ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden en carrièrekansen brengt het mede door OTIB opgezette LoopbaanCentrum vraag en aanbod op de beurs bij elkaar. Alle circa 300 exposanten en een veelvoud aan bezoekers hebben binnen het centrum de mogelijkheid vacatures, cv’s, opleidingen en cursussen aan te bieden. Bovendien geeft het LoopbaanCentrum de bezoekers deskundige tekst en uitleg over alle ondersteuningsmogelijkheden voor (bij)scholing binnen de technische installatiebranche.
 

College Tour

Om het vaktalent van morgen zo gericht mogelijk over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche te informeren, organiseert OTIB op 12 september voor de laatstejaars MBO-leerlingen wederom een College Tour. Hierbij worden leerlingen aan de hand van een routekaart en een vragenformulier uitgedaagd om op de beurs antwoorden te verzamelen en zelfstandig of onder begeleiding van de deelnemende standhouders diverse opdrachten uit te voeren. Op deze manier stelt OTIB de leerlingen perfect in staat om de beurs bewust te bezoeken, zich gericht over het installatievak te laten informeren en hen in contact te brengen met geïnteresseerde branchebedrijven. 
 
De opzet van de College Tour bouwt voort op het enthousiasme van de deelnemende exposanten aan de College Tour van 2016. Ook dit jaar hopen de meeste bedrijven met hun deelname aan de tour hun naamsbekendheid bij de jonge doelgroep te vergroten en in contact te komen met hun vakmensen van morgen. Maar ook veel scholen zien er opnieuw naar uit om aan de tour deel te nemen. Vanuit hun optiek brengt de College Tour hun leerlingen immers dichter bij de branche en daarmee dichter bij hun toekomst. Last but not least rekent Bouwmeester ook dit jaar weer op het enthousiasme van de leerlingen zelf: “Met het inbrengen van een wedstrijdelement  - met als inzet het winnen van VR-brillen voor al je klasgenoten en docenten -  trok de College Tour vorig jaar een groot aantal deelnemers.

De combinatie van enerzijds spel en anderzijds serieuze oriëntatie op een loopbaan in de installatiebranche maakt dat de College Tour voor leerlingen een leuke én leerzame excursie is.” Dit jaar heeft OTIB op de beursstand de nieuwe Augmented Reality bril van Microsoft de Hololens. Deze is zowel voor de leerlingen als alle andere standbezoekers uit te proberen. De technologie van de bril biedt het installatievak nieuwe mogelijkheden. Door het projecteren van hologrammen van 3D-tekeningen over de werkelijkheid is onder andere werkvoorbereiding en het installeren efficiënter uit te voeren. 
 

Kennisbijeenkomst

Nieuw in het OTIB-aanbod op de Installatie Vakbeurs Hardenberg is een exclusief voor beslissers binnen de installatiebedrijven bedoelde kennisbijeenkomst. In deze op het door OTIB en UNETO-VNI opgestelde verkenningsdocument ‘Radar 2020’ gebaseerde bijeenkomst staan de tien belangrijkste toekomstontwikkelingen voor de installatiebranche centraal. Als vervolg op deze inspirerende bijeenkomst kunnen de beslissers vervolgens aan verschillende verdiepingssessies deelnemen. 
 

Hoge verwachtingen

Bouwmeester kijkt uit naar de voor de branche weggelegde uitdagingen op de vakbeurs: “Zeker nu de markt aantrekt en de arbeidsmarkt krapper wordt, is het van groot belang om gemotiveerde vakmensen voor de technische installatiebranche te winnen en te behouden. De beste manier om dit te realiseren is door het enthousiasme over de kansen, de uitdagingen en het plezier van het werken in de installatiebranche op de bezoekers over te brengen. En dat doet OTIB graag!” 
Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met André Bouwmeester via a.bouwmeester@otib.nl en via 0348-437314
 

Beursinformatie

Meer informatie over de inrichting van en de deelnemers aan de Installatie Vakbeurs Hardenberg 2017 vindt u op www.evenementenhal.nl/installatie.
Meld u aan voor de College Tour!
De College Tour vindt plaats op dinsdag 12 september van 13.00 tot 17.00 uur en staat open voor laatstejaars MBO-leerlingen met de opleiding installatietechniek. MBO-scholen kunnen voor deelname aan de tour contact opnemen met Helen de Groot via h.degroot@otib.nl en via 06-2880015.
 

Deel deze pagina