DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan de Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Nieuwe inspiratie op Trendfiles Talks: interview met Henk Volberda

19-12-2017

Nieuwe inspiratie op Trendfiles Talks: interview met Henk Volberda

Maak kennis met de visie van hoogleraar Henk Volberda!

OTIB inspireert u graag bij uw ondernemerschap in de technische installatiebranche. In de nieuwste aflevering van OTIB Trendfiles Talks maakt u kennis met de visie van hoogleraar Henk Volberda op de samenhang tussen sociale en technische innovatie en met zijn analyse van nieuwe businessmodellen. Laat u inspireren door het korte interview en maak uw ondernemerschap ook 2018 tot een succes!

In de OTIB Trendfiles Talks zetten experts u door middel van korte interviews aan het denken over thema’s als innovatie, P&O, arbeidsmarkt, opleiden en ondernemerschap in de technische installatiebranche. Hierbij vertalen zij hun visie op de branche vanuit de trends in hun eigen vakgebieden. Henk Volberda, hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid aan de Rotterdam School of Management en wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centre of Business Innovation, verbindt wetenschappelijke trends met de praktijk van de branche.

Investeren in ondernemerschap…

In het interview benadrukt Volberda het belang van investeringen in ondernemerschap en innovatie, niet in de laatste plaats op de werkvloer zelf: “Mensen weten veel meer dan we denken. Wat we nu vaak zien is dat mensen ’s ochtends naar hun werk gaan, hun talent aan de kapstok hangen en aan het werk gaan om hun routines te doen. En ’s avonds blijken ze dan hoogwaardige capaciteiten te hebben die ze op hun werk niet kwijt kunnen. Daar moet de branche meer gebruik van maken.” Omdat de meeste bedrijven volgens Volberda teveel bezig zijn met de dagelijkse zaken, adviseert hij werkgevers om werknemers de ruimte te geven om ideeën uit te werken, een project te starten en hun individuele ondernemerschap te stimuleren.

…Is investeren in sociale innovatie

Volberda geeft aan dat investeringen in sociale innovatie voor een groot deel bijdragen aan het behalen van goede bedrijfsresultaten: “Innovatiesucces bestaat voor 75% uit sociale innovatie en maar voor 25% in technische innovatie. De meest innovatieve bedrijven zijn dan ook bedrijven die eerst investeren in hun medewerkers en pas daarna in hun klant. Deze bedrijven presteren beter, hebben gemotiveerde medewerkers en een hogere klanttevredenheid. Wie wil dit nu niet?”

Investeren kost tijd

Dat ondernemers vaak pas aan sociale innovatie denken wanneer hun bedrijf in moeilijkheden verkeert, vindt Volberda onverstandig. “Investeren in sociale innovatie is langetermijndenken. De resultaten van je organisatie gaan in eerste instantie omlaag voordat deze gaan stijgen. Je moet mensen namelijk wel de tijd geven om te wennen aan het feit dat ze andere dingen mogen en moeten doen!”

Video

Bekijk het nieuwe OTIB Trendfiles Talks-interview met Henk Volberda op http://trendfiles.otib.nl/video/trendfiles-talks-henk-volberda/

Deel deze pagina