DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest

Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Later als ik groot ben… (dan kies ik voor techniek!)

26-09-2017

Later als ik groot ben… (dan kies ik voor techniek!)

Droombaan in de techniek

Kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool helpen verdiepen in hun droombaan. Dát is de inzet van het televisieprogramma ‘Later als ik groot ben’ van RTL4. Het eerste seizoen van het programma, dat gepresenteerd wordt door Jochem van Gelder, gaat op 9 december van start met een hoofdrol voor de installatietechniek.

Kinderen dromen graag over wat ze later willen worden. Maar hoe word je dokter, politieagent of monteur? Wat moet je kunnen om je droombaan te krijgen? En welke beroepen zetten jonge kijkers aan het denken? OTIB was betrokken bij de inhoud van dit programma als het gaat over techniek.

Programmaopzet

‘Later als ik groot ben’ brengt kinderen in contact met hun gedroomde beroepskeuzes en geeft daarbij op een speelse manier informatie over beroepen en branches. In elke aflevering haalt de Jochem van Gelder een leerling op uit zijn klas om hem of haar uit te horen over de keuze voor zijn droomberoep. Wat is de reden waarom de leerling dit beroep zo leuk vindt? Hoe ziet een werkdag er volgens de leerling uit en hoe krijg je deze baan? Daarna neemt de presentator de leerling mee naar een opleiding of cursus. Als klap op de vuurpijl mag de leerling zich ook even groot voelen door een dag mee te lopen met iemand die zijn of haar droomberoep uitoefent! Aan het slot van de uitzending blikt de leerling terug op zijn droombaan. Heeft de nadere kennismaking met het beroep de leerling bevestigd in zijn droom, of gaat hij toch liever op zoek naar iets anders? Eén van die droombanen ligt in de installatietechniek. Samen met een bedrijf werkte OTIB mee om een leerling zijn ultieme droombaan in de techniek te beleven. OTIB legde het contact tussen bedrijf en redactie en dacht mee over de invulling van deze unieke ervaring.

Uitzendtijden

‘Later als ik groot ben’ is vanaf 9 december 16 weken achter elkaar te zien op zaterdag om 11.00 uur op RTL4. De herhalingen van het programma volgen vanaf zaterdag 3 februari 2018 vanaf 17.00 uur. Kijk hier voor meer informatie over het programma.
 

Deel deze pagina