Winkelwagen
Werknemers > OTIB producten > Algemene uitleg

Welkom

Welkom bij OTIB Producten! 
In OTIB Producten kunt u terecht voor brochures, regioproducten, DVD, games en voorlichtingsmaterialen. De meeste producten kunt u eenvoudig kosteloos bestellen of downloaden. Voor bepaalde producten is het nodig om u te registeren. 
 
Wilt u direct een account aan maken? Klik hier om u te registeren.
 
Bekijk alle producten op uw gemak of maak een selectie op basis van uw doelgroep, categorie en/of producttype. Hieronder ziet u een selectie van onze producten.

Beroepenvoorlichtingsfilm De Techniek achter Lowlands

Onderwerp: Beroepenvoorlichtingsfilm over de vakmensen verantwoordelijk voor de opbouw van het Lowlands festival

 

info stuur door download

Praktisch personeelsmanagement

Onderwerp: In deze vernieuwde innovatieve cursus Praktisch Personeelsmanagement wordt de koppeling gemaakt tussen de ontwikkeling in de branche, uw eigen organisatie en de effecten hiervan op uw  personeelsbeleid. 

info stuur door Inschrijven

Comfort Crisis interactief bordspel basisonderwijs

Onderwerp: Het OTIB Comfort Crisis bordspel is een interactief bordspel waarin leerlingen in het basisonderwijs kennis maken met de mogelijkheden van techniek. Met dit pakket kunt u met een groep van maximaal 30 leerlingen tegelijkertijd spelen.

info stuur door download bestel

Bewonersprofielen - Maak kennis met uw (toekomstige) klant

Onderwerp: In twee middagen wordt u geïnformeerd over de woonwensen van uw klanten uit specifieke doelgroepen, met welke vragen zij zitten en wat u met technologische oplossingen kunt doen om uw klanten te helpen.

info stuur door

Praktisch leiderschap

Onderwerp: Haal het beste uit uzelf en uw medewerkers! De leergang Praktisch Leiderschap geeft u inzichten en tools om een (nog) betere leidinggevende te zijn. In iedere bijeenkomst werken we vanuit uw eigen praktijk en met uw praktijkvragen en uw eigen ontwikkeldoel.

info stuur door Inschrijven

Driedaagse training Aan de slag als ComfortInstallateur

Onderwerp: Een zorgvuldige inventarisatie van de woonwensen is een goed begin om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen. Tijdens deze training maakt u kennis met verschillende gesprekstechnieken om de juiste informatie boven water te krijgen. 

info stuur door Inschrijven

/Upload/100_Cursus.jpg

Stressregulering 1-op-1 coachingstraject

Onderwerp: De risico’s van ongezond werken en het belang van stressregulering staan tijdens dit coachingstraject centraal. Voor leidinggevenden is het immers van groot belang invloed te kunnen uitoefenen op het eigen stressniveau en om in balans te blijven.

info stuur door Inschrijven

Inspiratiedag een BIM in de praktijk

Onderwerp: De inspiratiedag Een BIM in de praktijk laat u op een interactieve en verfrissende manier kennismaken met een BIM en integraal samenwerken.

info stuur door

Incompany training: Programma Starten met een BIM

Onderwerp: Speciaal voor bedrijven die willen starten met een BIM heeft OTIB een praktisch programma ontwikkeld, waarin u in zes dagen wordt ondersteund bij het werk maken van integraal samenwerken en een BIM.

info stuur door Inschrijven

Incompany training: Een BIM in uw bedrijf

Onderwerp: Tijdens het tweedaagse interactieve incompany programma gaat u met collega’s aan de slag. U maakt kennis met een BIM, de vijf pijlers van integraal samenwerken en welke ontwikkelingen in de branche het essentieel maken dat u als bedrijf integraal gaat samenwerken.

 

info stuur door Inschrijven

Workshops Aikido en techniek

Onderwerp: De workshop Aikido en Techniek is speciaal ontwikkeld voor jongeren die een keuze voor een
vervolgopleiding of opleidingsrichting gaan maken. Door de combinatie van sport en techniek ontdekken de leerlingen op een aansprekende, interactieve manier de mogelijkheden van techniek.

info stuur door

Workshop Inclusive Leadership

Onderwerp: Bedrijven met een diversiteit aan werknemers zijn creatiever, slagvaardiger, kunnen het contact met de (ook nieuwe) klant borgen en verhogen hun innovatiekracht. Wilt ook u  u uw organisatie laten groeien?

info stuur door Inschrijven

Workshop Maak uw toekomst Groen!

Onderwerp: De verduurzaming van de gebouwde omgeving neemt de komende jaren een grote vlucht. Deze ontwikkelingen gaat hand in hand met een snelgroeiend aanbod van technische innovaties die actief bijdragen aan deze verduurzaming.

info stuur door

Alles is Techniek Experience

Onderwerp: In de Alles is Techniek Experience maken leerlingen uit het VMBO op een aantrekkelijke en interactieve manier kennis met de vele mogelijkheden die techniek hen te bieden heeft.

info stuur door

Ontwerp en installatie van kleine windturbines

Onderwerp: Kleine windturbines bieden goede mogelijkheden om decentraal energie op te wekken. Steeds meer bedrijven hebben interesse om met deze turbines hun duurzame ambities te realiseren.

info stuur door Inschrijven

Leidinggevend monteur: vakmanschap, leiderschap en communicatie

Onderwerp: Als leidinggevend monteur bent u een vakman die (mede) verantwoordelijk is voor het gehele proces van planning tot en met de oplevering. U stuurt uw team effectief aan, communiceert met de projectleider en zorgt dat alles goed verloopt. Met deze training krijgt u handvatten om uw rol als leidinggevend monteur te verbeteren.

info stuur door

Projectleider: vakmanschap, leiderschap en communicatie

Onderwerp: Als projectleider zet u zich in voor een optimaal technisch, financieel en kwalitatief resultaat. Als leidinggevende bent u, samen met uw team, verantwoordelijk voor het ontwerp, de oplevering en de nazorg van het project. Deze training daagt u uit uw competenties als projectleider (verder) te ontwikkelen.

info stuur door

Nieuwe inspirerende serie P&O-masterclasses

Onderwerp: Na het grote succes in 2016 wordt dit jaar wederom een nieuwe reeks P&O-masterclasses georganiseerd. De thema’s voor deze reeks masterclasses komen voort uit de wensen die u en/of uw vakgenoten uit de branche hebben aangegeven. De masterclasses verrijken uw kennis, koppelen theorie aan uw eigen praktijk en helpen u uw P&O-sleutelfunctie te optimaliseren. De bouwstenen van de masterclasses zijn: ontwikkelen, ontmoeten, verdiepen en inspireren. 

info stuur door

Incompany cursus Goed Beter Best Lean-programma voor installateurs

Onderwerp:  Wilt u uw organisatie verbeteren, maar weet u niet hoe? Wilt u meer sturing krijgen op de organisatie van uw werk, uw faalkosten verminderen? Meer focus en minder ad hoc werken? Beter timemanagement? Of bent u op zoek naar mogelijke andere verbeteringen binnen uw bedrijfsvoering en dus uiteindelijk ook op de werkvloer?

info stuur door Inschrijven

Mini-verbeterprogramma: Help ons te starten met verbeteren

In company training om de effectiviteit van uw organisatie verbeteren, de interne samenwerking stimuleren en de faalkosten in uw overdracht te reduceren.  

info stuur door

Een branche in beweging: De Technische Installatiebranche in Cijfers

Onderwerp: Een publicatie met de trends en ontwikkelingen over de technische installatiebranche.

info stuur door download bestel

Incompany cursus Mini-verbeterprogramma 'Help ons te starten met verbeteren'

Onderwerp: Wilt u de effectiviteit van uw organisatie verbeteren, de interne samenwerking stimuleren en de faalkosten in uw overdracht reduceren? Wilt u, kortom, uw organisatie verbeteren maar weet u niet goed waar u moet beginnen? OTIB helpt u graag op weg.

info stuur door Inschrijven

Steunpunt Arbeidsmarkt Mobiliteit (SAM)

Onderwerp: Het moet eenvoudiger worden voor werkgevers om (moeilijk vervulbare) vacatures te vullen en voor werknemers om de juiste plek binnen de branche te vinden. Daarom is OTIB gestart met het Steunpunt Arbeidsmarkt Mobiliteit (SAM). Bekijk wat het Steunpunt voor u kan betekenen!

info stuur door Ga naar de website

Praktijkopleider Praktijkleren

Onderwerp: Aan de slag als praktijkopleider maar nog geen ervaring? Dan is dit de juiste cursus voor u. U leert de beroepspraktijkvorming (BPV) van uw leerling te organiseren, een opleidingsplan te maken en de contacten met de school te onderhouden.
 

info stuur door

Leertraject Verbindend Ondernemen

Het leertraject Verbindend Ondernemen is voor installatiebedrijven die willen vernieuwen, maar daarin ondersteuning, kennis en een plan van aanpak zoeken.

info stuur door Inschrijven

Sociale Innovatie Magazine (SIM) 3

Onderwerp: In het nieuwste Sociale Innovatie Magazine (SIM) staat het nieuwe ondernemen centraal.  

info stuur door download bestel

Tweedaagse cursus W voor E - Werktuigkundige techniek in woning voor elektrotechnici

Veel medewerkers in de installatiesector hebben óf een elektrotechnische, óf een werktuigkundige achtergrond. Toch verwacht de klant van u als elektrotechnicus, dat u ook een juist advies kunt geven over ongewenste situaties op werktuigkundig gebied.

info stuur door Inschrijven

Tweedaagse cursus E voor W - Elektrotechniek in woningen voor werktuigbouwers

Veel medewerkers in de installatiesector hebben óf een elektrotechnische, óf een werktuigkundige achtergrond. Toch verwacht de klant van u als werktuigkundige, dat u ook een juist advies kunt geven over ongewenste situaties op elektrotechnisch gebied.

info stuur door Inschrijven

Installeren van zonnewarmtesystemen

U leert hoe een zonnewarmtesysteem op een veilige manier onder het dak geïnstalleerd moet worden. 

info stuur door

1.04 Wat heeft u aan OTIB in 2018?

In de brochure Wat heeft u aan OTIB in 2018? vindt u een compact overzicht van instrumenten, activiteiten en regelingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en voorlichting.
 
info stuur door download bestel

Leergang - Professioneel Servicemanagement

OTIB biedt de unieke leergang Professioneel Servicemanagement aan. Deze bijzondere leergang leert managers hoe zij business maken van hun service. 
info stuur door Inschrijven

Leergang - Professioneel Servicetechnicus

OTIB biedt een unieke leergang aan voor servicetechnici. Inzet: van servicemonteur naar vertrouwd én professioneel adviseur! 
info stuur door

Workshop Veranderend bouwproces / EMVI

Onderwerp: De rollen van opdrachtgevers, aannemers, installatiebedrijven en andere partijen in het bouwproces zijn aan het veranderen. 

info stuur door Inschrijven

TOETS: E voor W - Elektrotechniek in woningen voor werktuigbouwers

Veel medewerkers in de installatiesector hebben óf een elektrotechnische, óf een werktuigkundige achtergrond. Toch verwacht de klant van u als werktuigkundige, dat u ook een juist advies kunt geven over ongewenste situaties op elektrotechnisch gebied.

info stuur door Inschrijven

TOETS: W voor E - Werktuigkundige techniek in woningen voor elektrotechnici

Veel medewerkers in de installatiesector hebben óf een elektrotechnische, óf een werktuigkundige achtergrond. Toch verwacht de klant van u als elektrotechnicus, dat u ook een juist advies kunt geven over ongewenste situaties op werktuigkundig gebied.

info stuur door Inschrijven

Kwalificerend Beoordelen

Onderwerp: Bent u in het kader van de diplomering betrokken bij de eindbeoordeling –ook wel kwalificerende beoordeling- van uw leerlingen?

info stuur door

Werklunches

Onderwerp: Sinds dit jaar heeft OTIB een vernieuwde regiostructuur. Met de komst van een regiomanager Bedrijven kunnen we u dichter bij huis beter bedienen.
 

info stuur door Inschrijven

Functioneren InstalLeren voor Leidinggevenden

Samen met een ervaren workshopleider en collega’s van andere kleinere bedrijven gaat u aan de slag met de doelen, de opbouw en de technieken van uw functioneringsgesprekken.

info stuur door

Wat heeft u aan OTIB in 2018?

Onderwerp: In de brochure Wat heeft u aan OTIB in 2018? vindt u een compact overzicht van instrumenten, activiteiten en regelingen.

info stuur door download bestel